EN | BG
 

Актуално

Начало  /  Актуално -    PHYTOKÉRATINE Extrême
PHYTOKÉRATINE Extrême

PHYTOKÉRATINE Extrême

ЛАБОРАТОРИИ PHYTO СЪЗДАВАТ НОВИ СТАНДАРТИ ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА КОСАТА

Изсушаване със сешоар, стилизиране, изправяне, боядисване, излагане на слънчеви лъчи …

В желанието си да направим всичко възможно за разкрасяване на косата си, видимо я увреждаме! Когато хидролипидният слой, който обвива повърхностно косъма бъде увреден, съдържанието на вода и липиди в него намалява, поради което той не може да изпълнява защитната си функция. В следващия слой на косъма – т.нар. кутикул също настъпва увреждане – междуклетъчният цимент който свързва отделните кутикулни клетки, подобни на люспички намалява и изчезва. Кутикулните клетки остават незащитени и отделени една от друга, губейки свойството да задържат вода и липиди. Увреждането на кортекса води до загуба на кератин. Кератинът в косъма осигурява здравина и еластичност. Той е изграден от протеинови вериги, които при увреждане се прекъсват и причиняват загуба на аминокиселини. В резултат косата губи своята здравина, сила и еластичност.

Косата става пореста, чуплива, суха и губи блясъка си. Тя е груба при допир и късаща се по цялата си дължина.

 

PHYTOKÉRATINE EXTRÊME- изключителна възстановяваща грижа за увредена коса.

Възстановяващ шампоан за силно увредена коса

PHYTOKÉRATINE Extrême ечувствен шампоан, който нежно почиства косата и осигурява интензивно подхранване и възстановяване на силно увредената коса, като й придава копринена мекота, еластичност и блясък. Растителният кератин възстановява структурата на увредената коса в дълбочина, а комбинацията от масла от сапота и баобаб действа върху липидния слой. Маслото от бурити регенерира косата и придава мекота, а екстрактът от божур хидратира, тонизира и заздравява увредената коса. Формула без съдържание на сулфати, силикон и парабени. Употребата на шампоана улеснява разресването и стилизирането.

В резултат косата е интензивно възстановена, подхранена в дълбочина, за да разкрие красотата и блясъка си.

 

Възстановяваща маска за силно увредена коса

Маска PHYTOKÉRATINE Extrême е с кремообразна чувствена текстура, която незабавно възстановява и подхранва в дълбочина силно увредената коса, без да утежнява. Косата възвръща блясъка, еластичността и копринената си мекота. Растителният кератин възстановява структурата на увредената коса в дълбочина, а комбинацията от масла от сапота и баобаб действа върху липидния слой. Маслото от бурити регенерира косата и придава мекота, а екстрактът от божур хидратира, тонизира и заздравява увредената коса. Формула без съдържание на силикон и парабени. Употребата на маската улеснява разресването и стилизирането. В резултат косата е интензивно възстановена, подхранена в дълбочина, за да разкрие красотата и блясъка си.

 

Възстановяващ крем за силно увредена коса

Крем PHYTOKÉRATINE Extrême е с лека и нежна текстура и осигурява мултифункционално действие. Незабавно възстановява и подхранва в дълбочина силно увредената коса. Косата възвръща блясъка, еластичността и копринената си мекота и разкрива красотата си. Кремът подобрява космената структура, защитава косата от термична обработка със сешоар и преса до 220°C, улеснява стилизирането и придава сияен блясък. Растителният кератин възстановява структурата на увредената коса в дълбочина, а комбинацията от масла от сапота и баобаб действа върху липидния слой. Маслото от бурити регенерира косата и придава мекота, а екстрактът от божур хидратира, тонизира и заздравява увредената коса. Формула без съдържание на силикон и парабени. В резултат косата е интензивно възстановена, подхранена в дълбочина, за да разкрие красотата и блясъка си.